Sabtu, 16 Ogos 2014

THE ART OF THE STEAL (2013)


Saya berpendapat filem tulisan dan arahan Jonathan Sobol ini adalah karya agung. Jika anda pengemar filem yang mempunyai jalan cerita yang sentiasa berkembang dan berakhir dengan kesudahan yang tidak disangka-sangka. Anda pasti sukakan filem ini. The Art of The Steal seperti tajuknya mempunyai rangkaian teka-teki, jenaka bersahaja dan senarai aktor-aktor yang berbakat tinggi seperti Jay Baruchel, Matt Dillon, Terence Stamp, Jason Jones dan ramai lagi.

Buat kali keduanya aktor veteran, Kurt Russell melakonkan watak pelagak ngeri yang mana sebelumnya sebagai pembunuh psiko bernama Stuntman Mike dalam filem DEATH PROOF. Filem ini mengisahkan Crunch Calhoun yang disabotaj oleh adik tirinya Nicky dalam satu projek mencuri lukisan di Poland. Setelah keluar penjara Crunch menjadi stuntman di fun fair dan akhirnya merancang untuk mencuri sebuah kitab setelah bertemu semua dengan Nicky.

Saya rasa rugi jika saya membocorkan jalan ceritanya. Elok anda tonton sendiri The Art Of The Steal jika anda suka plot-plot seperti Ocean Eleven. Tetapi itu perompak yang mengunakan modal yang besar, kumpulan Crunch hanya mengunakan helah dan kekuatan ikatan persahabatan. Sesuai untuk riadah keluarga.

" hanya artis yang hebat dapat mencipta konspirasi yang sempurna..."

Bintang: 4.5/5

Tiada ulasan:

Catat Ulasan